Veelgestelde vragen

Wij vertellen je graag alles over aandrijftechniek

Zilvertron_Fastech_EZI_stepper - stappenmotor

01.

Wat als mijn controller (Ezi servo of Ezi step) een 'error all' aangeeft als ik op Servo On druk?

Error All foutmelding – Wanneer de voedingsspanning van de controller hoger of lager is dan de gespecificeerde voedingsspanning, dan zal de controller een Error All aangeven na een Servo On commando. Raadpleeg de desbetreffende handleiding voor het voedingsspanningbereik. De voedingen in ons assortiment zijn overwegend 24Vdc en kunnen (in geval van de motor grootte 86 mm serie) naar behoefte in serie geschakeld worden. Veel typen voedingen hebben een potentiometer om de uitgangsspanning af te stellen naar behoefte

02.

Kan een controller van Fastech rechtstreeks worden aangesloten aan een PLC?

Ja, de ingangen zijn bi-directioneel, dus geschikt voor PNP en NPN. Door de gemeenschappelijk voeding van de ingangen aan de min (-) van de 24VDC voedingsbron te verbinden, kan een ingang hoog gemaakt worden door +24VDC vanuit een PLC-uitgang direct hieraan te verbinden.

03.

Via PLC direct homen, vaste posities adresseren, e.d.; is dat mogelijk?

Ja, aan de aanwezige ingangen op de FASTECH controller kunnen functies worden toegekend. Bijvoorbeeld met input:

1. Ga Homen (via een eindschakelaar, nul-punt schakelaar of via stroom d.m.v. een harde aanslag),
2. Ga naar tabel regel 1 (ga naar positie 1)
3. Ga naar tabel regel 2 (ga naar positie 2)
4. Ga naar tabel regel 3 (ga naar positie 3)
5. Ga naar tabel regel 4 (ga naar positie 4)
6. Stop de beweging.

De waarden in de tabel, snelheid, versnelling en diverse parameters kunnen worden geprogrammeerd via de RS485 bus in combinatie met de (gratis) bijgeleverde software, bijvoorbeeld via de laptop. Er is hiervoor een USB/RS485 converter verkrijgbaar.

04.

Mijn communicatie is niet stabiel, wat kan het probleem zijn?

De RS485 staat bekend om zijn robuustheid. Men dient wel aan de voorschriften te voldoen die bij deze bus horen. Een voorbeeld hiervan is dat de laatste unit in de bus een zogeheten afsluitweerstand moet hebben. Deze is in de FASTECH controller aanwezig en kan aan of uit gezet worden via een dip-switch. Let Op! Standaard staat deze op OFF.

05.

Hoe snel kan ik via de RS485 commando’s versturen?

Het protocol wordt in een aparte handleiding uitgebreid omschreven. De totale tijd van een bericht versturen en het ontvangen van een antwoord of bevestiging duurt gemiddeld 5 ms. Dit is uiteraard afhankelijk van de te versturen data en/of de omvang van de te ontvangen data.

06.

Heb je een andere vraag?

Wij zoeken met u verder naar de juiste antwoord en/of aandrijftechnische oplossing. Dit wordt gewaardeerd door onze vaste klanten, maar zeker ook door klanten die op zoek zijn naar een alternatief.
Schakel ons in bij uw aandrijf-technische uitdaging! We zeggen namelijk niet snel dat iets niet kan maar gaan op zoek naar een passende oplossing.
Neem gerust contact met ons op via sales@zilvertron.com.

Magazijn Zilvertron_R&D aan het werk_aandrijftechniek

BEN JE OP ZOEK NAAR EEN MOTOR, VERTRAGING OF VERSTERKER?

Voor als ons assortiment kan je terecht in onze online Selectietool of je kunt direct contact zoeken met onze experts op het gebied van kleine aandrijftechniek.

Bel ons via +31-182-305 045 of mail naar sales@zilvertron.com.

Scroll naar boven