Sectoren

Aandrijftechniek is een belangrijke component in vele verschillende sectoren en industrieën. Hieronder zijn enkele voorbeelden van sectoren die sterk afhankelijk zijn van aandrijftechniek. De toepassingen van aandrijftechniek zijn dus zeer divers en worden gebruikt in vele sectoren.

Zorg

Aandrijftechniek kan een belangrijke rol spelen in de zorgsector, bijv. door het verbeteren van de mobiliteit van patiënten en het ondersteunen van zorgverleners

Agrarisch

De agrarische sector kan niet meer zonder de aandrijftechniek.
De machines en apparatuur hebben aandrijving nodig.

Robotics

Aandrijftechniek speelt een belangrijke rol in robotica omdat het de beweging van robots mogelijk maakt.

Toegangs-
techniek

Het kiezen van de juiste aandrijftechnische oplossing hangt af van de specifieke vereisten van de toepassing en de gewenste prestaties.

Transport & Logistiek

Aandrijftechniek wordt gebruikt in voertuigen zoals auto's, treinen, vrachtwagens en boten om deze voort te bewegen.

Automatisering

Aandrijftechniek voor automatisering omvat de technologieën en methoden die worden gebruikt om de beweging van machines en apparatuur te automatiseren.

Vertel ons over uw project

Bekijk ons ruime aanbod aan producten en schakel onze expertise in voor deskundig advies. 

Meer over de sectoren waar aandrijftechniek niet weg te denken is

'Krachtige prestaties, efficiënte overdracht.'

Aandrijftechniek verwijst naar alle technologieën en systemen die worden gebruikt om beweging of kracht over te brengen van een aandrijfbron naar een machine of apparaat. Aandrijftechniek wordt in verschillende sectoren gebruikt, waaronder:

  1. In de industriële sector wordt aandrijftechniek gebruikt om machines en apparatuur aan te drijven, zoals motoren, pompen, compressoren, ventilatoren, transportsystemen en robots. Denk ook aan het gebruik in de automatisering van productielijnen en procesbesturingssystemen.

  2. In de transportsector wordt aandrijftechniek gebruikt om voertuigen aan te drijven, zoals auto’s, vrachtwagens, treinen, boten en vliegtuigen. Aandrijftechniek wordt specifiek gebruikt in motoren, transmissies, remmen en stuursystemen.

  3. In de landbouwsector (agrarisch) wordt aandrijftechniek ingezet om machines en apparatuur aan te drijven, zoals tractoren, maaidorsers, irrigatiesystemen en mestverspreiders. Met andere woorden ook voor de automatisering van landbouwprocessen en oogstmachines.

  4. In de bouwsector wordt aandrijftechniek gebruikt om machines en apparatuur aan te drijven, zoals graafmachines, bulldozers, hijskranen en betonmixers.  Automatisering van bouwprocessen en bouwmachines is hierbij vanzelfsprekend.

  5. In de medische sector wordt aandrijftechniek gebruikt in medische apparatuur, zoals röntgenapparatuur, MRI-scanners, beademingsapparatuur, dialysemachines en operatietafels.

  6. Aandrijftechniek wordt gebruikt in verschillende consumentenproducten, zoals elektrische tandenborstels, scheerapparaten, haardrogers, stofzuigers en wasmachines.

Kortom, aandrijftechniek speelt een belangrijke rol in vele verschillende sectoren en toepassingen. 

Wilt u graag weten wat Zilvertron voor uw sector kan betekenen? Kom in contact met ons voor de mogelijkheden. 

Scroll naar boven