Aandrijftechniek voor de sector ZORG en medische toepassingen

Aandrijftechniek kan een belangrijke rol spelen in de zorgsector, bijvoorbeeld door het verbeteren van de mobiliteit van patiënten en het ondersteunen van zorgverleners. Hieronder vind je enkele voorbeelden van aandrijftechniek die relevant zijn voor de zorgsector:

  1. Elektrische rolstoelen maken gebruik van aandrijftechniek om de rolstoel voort te bewegen en voor diverse elektrisch te verstellen onderdelen zoals beenverstelling, nekverstelling e.d. De aandrijving bestaat meestal uit elektromotoren die worden gevoed vanuit een accu. De besturing van de rolstoel kan worden gedaan met een joystick of met andere interfaces, afhankelijk van de behoeften van de gebruiker.

  2. Tilliften worden gebruikt om patiënten op te tillen en te verplaatsen, bijvoorbeeld van het bed naar een stoel of rolstoel. De tillift maakt gebruik van aandrijftechniek om de patiënt te liften en te verplaatsen. De aandrijving kan bestaan uit elektromotoren of hydraulische systemen.

  3. Analyseapparaten – zoals volledig geautomatiseerde analyse bijv. bloedsamples, bacteriegroei e.d. Veel gebruikte producten zijn Fastech stappenmotoren, DC motoren van Crouzet en Sha Yang Ye.

  4. Zorg- en revalidatie bedden kunnen worden gebruikt om patiënten in een comfortabele positie te houden en te ondersteunen bij het uit bed komen. De aandrijving van het bed kan bestaan uit elektromotoren die het bed omhoog en omlaag brengen en de positie van het bed kunnen aanpassen.

  5. Robotics, in de breedste zin des woords, met name in de laboratoriumomgeving.

  6. Medische hulpmiddelen – bijv. een apparaat dat helpt bij het aantrekken van steunkousen, beademingsapparaten en hartlongmachines. 

Al deze en nog meer vormen van aandrijftechniek kunnen de zorg ontlasten van lichamelijke inspanningen en efficiënter maken.

Uitgelichte aandrijftechnische oplossingen voor de ZORG en medische toepassingen.

ZCS2410-H10-DIN

Zilvertron Controller voor DC-borstel motoren, incl. behuizing voor DIN-rail montage. Multifunctioneel inzetbaar door de diverse instelbare parameters, welke zijn in te stellen met de ZIN28 interface.

DC motor

De DCmind Brush-motoren zijn voorzien van een ingebouwde encoder, wat nauwkeurige positionering en controle mogelijk maakt. Hierdoor zijn ze geschikt voor toepassingen zoals CNC-machines, robotica en medische apparatuur.

DC-borstelmotor

De SPG DC-borstelmotor is voorzien van een borstel-commutator ontwerp en is verkrijgbaar in verschillende maten en vermogensklassen. Het is een efficiënte en betrouwbare motor die geschikt is voor toepassingen waarbij een constante snelheid en koppel nodig zijn.

AC Servomotor

Hoge kosten en prestatie verhouding. Magnetoelektrische encoder, incrementele encoder kan worden geïnstalleerd. Standaard uitgevoerd met uitgaande lijn binnenvaart.

Klantspecifieke oplossingen

Kom in contact met onze specialisten om uw applicatie te laten aandrijven en besturen met een klantspecifieke oplossing.

Wij zijn actief in meerdere sectoren:

Agrarisch

Aandrijftechniek speelt een belangrijke rol in de agrarische sector om verschillende machines en apparatuur aan te drijven.

Robotics

Aandrijftechniek speelt een belangrijke rol in robotica omdat het de beweging van robots mogelijk maakt.

Toegangs-
techniek

Het kiezen van de juiste aandrijftechnische oplossing hangt af van de specifieke vereisten van de toepassing en de gewenste prestaties.

Transport & Logistiek

Aandrijftechniek wordt gebruikt in voertuigen zoals auto's, treinen, vrachtwagens en boten om deze voort te bewegen.

Automatisering

Aandrijftechniek voor automatisering omvat de technologieën en methoden die worden gebruikt om de beweging van machines en apparatuur te automatiseren.

Scroll naar boven