Aandrijftechniek voor ROBOTICA

Aandrijftechniek speelt een belangrijke rol in robotica omdat het de beweging van robots mogelijk maakt. Er zijn verschillende soorten aandrijftechnologieën die kunnen worden gebruikt in robots, waaronder:

  1. Elektrische motoren kunnen worden gebruikt om de beweging van robotarmen, wielen en andere componenten te controleren.

  2. Pneumatische aandrijving – een aandrijftechnologie die gebruik maakt van perslucht om beweging in robots te genereren. Pneumatische aandrijving wordt vaak gebruikt in robots die worden gebruikt in fabrieken en assemblagelijnen.

  3. Hydraulische aandrijving – een aandrijftechnologie die gebruik maakt van vloeistoffen zoals olie om beweging in robots te genereren. Hydraulische aandrijving wordt vaak gebruikt in zware industriële toepassingen waar grote hoeveelheden kracht vereist zijn.

  4. Magnetische aandrijving – een aandrijftechnologie die gebruik maakt van magneten om beweging in robots te genereren. Magnetische aandrijving wordt vaak gebruikt in toepassingen waar precisiebeweging en een hoog vermogen vereist zijn.

Bij het selecteren van een aandrijftechnologie voor een robot moeten factoren zoals de vereiste kracht, snelheid, nauwkeurigheid, betrouwbaarheid en kosteneffectiviteit worden overwogen. Daarnaast moet ook rekening worden gehouden met het ontwerp van de robot en de omgeving waarin deze zal worden gebruikt.

Uitgelichte aandrijftechnische componenten voor de sector Robotica:

Vertragingen van Zilvertron

Preciesie vertragings kasten

Men ontkomt er soms niet aan om een reductie of vertragingskast toe te passen in een robot. Levensduur, stijfheid en speling zijn hierin belangrijke parameters.

Stepper- / Stappenmotor

Steppers worden ingezet in de kleinere robotica toepassingen. Ze kenmerking zicht door relatief eenvoudige aansturing, lage kostprijs en robuustheid.

Aandrijftechnische oplossingen voor uw innovatie en applicatie. Mechatronica expertise - AC Servo motor van Kinco geleverd door Zilvertorn.

AC-Servomotor

AC-Servomotoren zijn de meest gebruikte motoren in robotica. Ze zijn zeer dynamisch, precies en hebben een hoge vermogensdichtheid. Verkrijgbaar van 50W t/m 10 kW.

Aansturing gelijksroommotor zilvertron.

DC-Servomotor

DC Servomotor MD60-200W met geïntegreerde versterker, 24~70VDC, 16 bits encoder, incl. houdrem, communicatie RS232/EtherCAT

Aaansturing voor stappenmotor Zilvertron van Kinco

Servo drives

De precisie van de motor wordt grotendeels bepaald door de nauwkeurigheid van de motordriver / versterker. Lineaire tijd, resolutie en rekenkrachten zullen uiteindelijk het resultaat beïnvloeden.

Ons specialisme is het leveren en creëren van Mechatronica oplossingen in de business to business markt. Uw vraagstuk is onze uitdaging!

Alles begint met een idee...

Engineering – van idee tot realisatie van een model en serieproductie.

Om uw specifieke wensen en eisen volledig in vervulling te laten te gaan, is in veel gevallen maatwerk nodig.
Zilvertron is uw partner bij het ontwikkelen van nieuwe componenten, toepassingen en producten. Onze Engineering experts staan u graag te woord over uw innovatie.

Wij zijn actief ook in andere sectoren

Zorg

Aandrijftechniek wordt gebruikt in voertuigen zoals auto's, treinen, vrachtwagens en boten om deze voort te bewegen.

Agrarisch

Aandrijftechniek speelt een belangrijke rol in de agrarische sector om verschillende machines en apparatuur aan te drijven.

Toegangs-
techniek

Het kiezen van de juiste aandrijftechnische oplossing hangt af van de specifieke vereisten van de toepassing en de gewenste prestaties.

Transport & Logistiek

Aandrijftechniek wordt gebruikt in voertuigen zoals auto's, treinen, vrachtwagens en boten om deze voort te bewegen.

Automatisering

Aandrijftechniek voor automatisering omvat de technologieën en methoden die worden gebruikt om de beweging van machines en apparatuur te automatiseren.

Scroll naar boven