Zilvertron producten

Aandrijftechniek omvat alle technologieën en componenten die worden gebruikt om machines en apparaten in beweging te zetten; zowel de mechanische als elektrische systemen.
Het team Zilvertron helpt u graag bij het uitzoeken van de passende aandrijftechnische oplossing. 

Elektronische Engineering

Hardware en Software

Zilvertron ontwikkelt en levert:

  • Custom made elektronica 
  • Embedded software
  • Opzetten van HMI (Human Machine Interfaces) en PLC software
  • Ondersteuning bij het in bedrijf stellen (op locatie)

Meer dan 30 jaar ervaring in aandrijftechniek. Voor de meeste applicaties proberen wij dit met een standaard oplossing in te vullen. Diverse redenen kunnen de keuze voor een klantspecifieke oplossing rechtvaardigen. Met een team van mechanische en elektronische engineers kunnen eenvoudige tot complexe applicaties gerealiseerd worden in combinatie met motoren, vertragingen en/of elektronische besturingen. Zilvertron inventariseert de specificaties die relevant zijn voor de toepassing en vertaalt deze in een pakket van eisen dat als basis dient voor het ontwerp.

Mechanische Engineering

Enkele Zilvertron producten op het gebied van aandrijftechniek zijn:

Deze producten zijn slechts een greep uit ons arsenaal aan aandrijftechniek. De variëteit is echter zo groot dat het afhankelijk is van de specifieke toepassing en industrie. Maar weet u wat? Wij delen graag meer kennis met u! Neem gerust contact met ons op.

Elektrische motoren

Elektrische motoren worden gebruikt om mechanische energie om te zetten in elektrische energie. Ze worden op grote schaal gebruikt in industriële toepassingen zoals pompen, ventilatoren, transportbanden en machines.

Versnellingsbakken

Versnellingsbakken worden gebruikt om het koppel van een motor om te zetten en de rotatiesnelheid aan te passen. Ze worden vaak gebruikt in voertuigen zoals auto’s en vrachtwagens, evenals in machines en apparatuur.

Riemen en aandrijfriemen

Riemen en aandrijfriemen worden gebruikt om rotatiekracht over te brengen van de aandrijfmotor naar verschillende onderdelen, zoals assen, wielen en andere bewegende onderdelen.           

koppelingen

Koppelingen worden gebruikt om twee assen met elkaar te verbinden en rotatiekracht over te brengen. Ze bieden flexibiliteit en helpen bij het opvangen van trillingen.

Lager- en lineaire aandrijfsystemen

Lager- en lineaire aandrijfsystemen worden gebruikt om de wrijving tussen bewegende onderdelen te verminderen en zorgen voor een soepele rotatie of lineaire beweging.

Hydraulische en pneumatische systemen

Hydraulische en pneumatische systemen worden gebruikt om kracht over te brengen met behulp van vloeistof (hydraulisch) of lucht (pneumatisch). Ze worden vaak gebruikt in zware machines en industriële toepassingen.

servoaandrijfsystemen

Servoaandrijfsystemen worden gebruikt om precieze bewegingen te regelen en worden vaak gebruikt in robots, CNC-machines en andere geautomatiseerde systemen.

Scroll naar boven