Aandrijftechniek voor AUTOMATISERING

Aandrijvingen bevinden zich overal. Aandrijftechniek voor automatisering omvat de technologieën en methoden die worden gebruikt om de beweging van machines en apparatuur te automatiseren. Al met al het gebruik van verschillende soorten aandrijftechnieken, zoals elektromotoren, pneumatische en hydraulische systemen, en servomotoren om de beweging van een machine te regelen en te automatiseren.

Een belangrijk aspect van aandrijftechniek voor automatisering is het ontwerp van de besturingssystemen die worden gebruikt om de aandrijftechnologie aan te sturen. Dit omvat het gebruik van logisch programmeerbare controllers (PLC’s) en andere geautomatiseerde systemen om de aandrijftechnologie op de juiste manier te regelen en te coördineren.

Veel moderne fabrieken en productiefaciliteiten zijn sterk afhankelijk van aandrijftechniek voor automatisering om hun processen te optimaliseren en de productiviteit te verhogen. Dat doen ze door het gebruik van geautomatiseerde transportbanden, robotarmen, CNC-machines en andere apparatuur die ontworpen zijn om de efficiëntie en nauwkeurigheid van productieprocessen te verbeteren.

Het gebruik van aandrijftechniek voor automatisering zal naar verwachting blijven groeien naarmate meer fabrikanten en bedrijven op zoek gaan naar manieren om hun productieprocessen te optimaliseren en te automatiseren. Dit zal naar verwachting leiden tot verdere ontwikkelingen op het gebied van aandrijftechnologie, evenals in de besturingssystemen die worden gebruikt om deze technologie te regelen en aan te sturen.

1. Verpakkingsindustrie 

2. Transportsector

3. Magazijnautomatisering

4. Automatisering van productielijnen

5. Printindustrie 

Uitgelichte aandrijftechnische toepassingen voor de AUTOMATISERING en industriële toepassingen.

SPG compacte borstelloze DC motor, 120W, 24VDC, 90x90mm, voorzien van hall sensoren + tandwielvertraging. Te combineren met diverse controllers

DC-Motoren

Dc-motoren zijn in staat om een hoog koppel te leveren bij lage snelheden, waardoor ze geschikt zijn voor toepassingen waarbij precisie en nauwkeurigheid vereist zijn.

Crouzet Borstelloze DC motor 80140, 12~48VDC, incl. sturing SMi21 (Positionering, Snelheid & koppel regeling) + planetaire vertraging PM52LN (low noise), i = 3,65:1

DC Brushless motor


Waar meer vermogensdichtheid en levensduur vereist is, bieden de DC Brushless motoren de oplossing.

Frameless Brusheless Motor FL50BL Series bij Zilvertron

Frameles servomotor


Als er zeer compact gebouwd moet worden, dan kunnen Frameless DC-brushless motoren een oplossingen zijn.

AC Servomotoren


Als vermogensdichtheid en levensduur vereist zijn. De voeding voor bijpassende versterkers is hier 1 of 3 fase AC Servomotor.

Stappenmotor systeem zonder vertraging

Fastech Stepper motor

Onder het 200W mechanisch vermogen kunnen ook stappenmotoren met encoder feedback een oplossing bieden voor de geautomatiseerde apparaten.

Wij zijn ook actief in andere sectoren

Zorg

Aandrijftechniek wordt gebruikt in voertuigen zoals auto's, treinen, vrachtwagens en boten om deze voort te bewegen.

Agrarisch

Aandrijftechniek speelt een belangrijke rol in de agrarische sector om verschillende machines en apparatuur aan te drijven.

Robotics

Aandrijftechniek speelt een belangrijke rol in robotica omdat het de beweging van robots mogelijk maakt.

Toegangs-
techniek

Het kiezen van de juiste aandrijftechnische oplossing hangt af van de specifieke vereisten van de toepassing en de gewenste prestaties.

Transport & Logistiek

Aandrijftechniek wordt gebruikt in voertuigen zoals auto's, treinen, vrachtwagens en boten om deze voort te bewegen.

Scroll naar boven