Aandrijftechnische oplossingen voor de sector Transport & Logistiek.

De transport- en logistieke sector is sterk afhankelijk van aandrijftechnische oplossingen om de efficiëntie, betrouwbaarheid en veiligheid van hun operaties te verbeteren. Hieronder staan enkele aandrijftechnische oplossingen die relevant zijn voor deze sector:

  1. Elektrische aandrijvingen worden steeds populairder in de transport- en logistieke sector vanwege hun efficiëntie, betrouwbaarheid en lagere onderhoudskosten. Elektrische aandrijvingen kunnen worden gebruikt voor vrachtwagens, bussen, treinen, scheepvaart en vorkheftrucks, transport systemen, enz.

  2. Hydraulische aandrijvingen worden veel gebruikt in de transport- en logistieke sector vanwege hun hoge vermogensdichtheid en robuustheid. Ze worden het meest gebruikt waar grote kracht benodigd is. Heffen, kantelen en draaien van ladingen, evenals voor het aandrijven van kraanwagens.

  3. Elektromechanische aandrijfcomponenten, zoals elektromagnetische koppelingen, remmen, kettingen, tandriemen, spindels, tandheugels, enz., zijn onmisbaar om de ontelbare bewegingen te realiseren. 

  4. Robotica wordt steeds belangrijker in de transport- en logistieke sector vanwege de mogelijkheid om repetitieve taken te automatiseren en de efficiëntie te verbeteren. Robots worden gebruikt voor het laden en lossen van vrachtwagens, het sorteren, verzamelen en verzenden van pakketten en het beheren van magazijnen.

  5. Telematica omvat het gebruik van informatietechnologie en communicatie om voertuigen en ladingen te volgen en te beheren. Telematica wordt steeds belangrijker in de transport- en logistieke sector vanwege de mogelijkheid om de efficiëntie te verbeteren en kosten te besparen. Het kan worden gebruikt voor routeplanning, brandstofbeheer en real-time tracking van voertuigen en ladingen.

Deze aandrijftechnische oplossingen bieden de transport- en logistieke sector mogelijkheden om hun operaties te verbeteren en de efficiëntie en veiligheid te verhogen. Het kiezen van de juiste aandrijftechnische oplossing hangt af van de specifieke vereisten van de toepassing en de gewenste prestaties.

Wij zijn al jaren een veelgevraagde partner voor bestaande en nieuwe applicaties voor de applicaties in transport- en logistieke sector. Met gespecialiseerde engineers uit onze R&D-afdeling doen wij het bedenken, testen en ontwikkelen van innovatieve aandrijftechnische applicaties. 

Uitgelichte aandrijftechnische componenten in de sectoren Transport & Logistiek.

Netwerk gestuurde motor controllers

Bij Zilvertron beschikken wij over diverse controllers met een variatie aan bus-systemen: RS485, CANopen, Ethercat, Profinet, Profibus en nog veel meer. Vraag gerust naar de mogelijkheden 0182 - 305 045.

DC-Servomotor

Dc-motoren, die gevoed kunnen worden vanuit een accu/batterij. Hierdoor kan men mobile transport eenheden maken, zoals AGV's. Licht, hoge vermogensdichtheid en bouwvorm zijn hier de kernelementen voor de aandrijving.

S9140GSH-ECE-AC_motor_inductiemotor_SPG_Zilvertron

AC-motoren

Compacte lopende banden (conveyors), die met een vaste snelheid moeten draaien. Er zijn verschillende soorten conveyors beschikbaar, waaronder transportbanden, schroeftransporteurs, emmerliften en kettingtransporteurs.

Wij zijn ook actief in andere sectoren

Zorg

Aandrijftechniek wordt gebruikt in voertuigen zoals auto's, treinen, vrachtwagens en boten om deze voort te bewegen.

Agrarisch

Aandrijftechniek speelt een belangrijke rol in de agrarische sector om verschillende machines en apparatuur aan te drijven.

Robotics

Aandrijftechniek speelt een belangrijke rol in robotica omdat het de beweging van robots mogelijk maakt.

Toegangs-
techniek

Het kiezen van de juiste aandrijftechnische oplossing hangt af van de specifieke vereisten van de toepassing en de gewenste prestaties.

Automatisering

Aandrijftechniek voor automatisering omvat de technologieën en methoden die worden gebruikt om de beweging van machines en apparatuur te automatiseren.

Scroll naar boven