Aandrijftechnische applicaties voor de Agrarische sector

Aandrijftechniek speelt een belangrijke rol in de agrarische sector om verschillende machines en apparatuur aan te drijven. Hieronder vind je enkele voorbeelden van aandrijftechnische applicaties die relevant zijn voor de agrarische sector:

Tractoren zijn onmisbaar in de agrarische sector. Steeds meer worden er onderdelen van de trekker geëlektrificeerd. Deels om het gebruik van hydrauliek te minimaliseren en anderzijds om de tractor te robotiseren. Denk aan stuurbekrachtiging en verstellingen. 

Spuitmachines worden gebruikt om gewassen te besproeien met meststoffen en bestrijdingsmiddelen. De aandrijftechniek wordt gebruikt om de spuitboom te bewegen en de pompen aan te drijven die het besproeiingsmiddelen verplaatsen.

Melkrobots worden gebruikt om koeien automatisch te melken. De aandrijftechniek wordt hier gebruikt om de robotarm te bewegen en de melkpompen aan te drijven.

Voermachines worden gebruikt om vee te voeren. De aandrijftechniek wordt gebruikt om de transportbanden en de mengers aan te drijven die het voer naar de dieren brengen.

Irrigatiesystemen worden gebruikt om gewassen te bewateren. De aandrijftechniek wordt gebruikt om de pompen en kleppen aan te drijven die het water verplaatsen en verdelen.

Dierenborstels voor dierenwelzijn zijn van belang voor de gezondheid van koeien en geiten bijvoorbeeld. Een blije geit zal gewoonweg een betere melkproductie hebben, minder stress = meer melk. Borstels bijvoorbeeld houden de huid schoon, bestrijden de parasieten en het gebruik van inentingen neemt hierdoor sterk af.

Zaairobots zijn apparaten die zeer nauwkeurig de hoeveelheid zaad per vierkante meter kunnen doseren, zodat er een optimaal groeipatroon ontstaat.

Klimaatbeheersing, voor het regelen van luchttoevoer in stallen en kassen om een optimaal klimaat te verkrijgen. 

Deze vormen van aandrijftechniek dragen bij aan de efficiëntie en productiviteit van de agrarische sector. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat deze technologieën veilig en betrouwbaar zijn en voldoen aan de specifieke behoeften van de verschillende toepassingen in de agrarische sector.

Uitgelichte aandrijftechnische componenten voor de Agrarische sector.

SPG compacte borstelloze DC motor, 120W, 24VDC, 90x90mm, voorzien van hall sensoren + tandwielvertraging. Te combineren met diverse controllers

DC motor borstelloos

SPG compacte borstelloze DC motor, 120W, 24VDC, 90x90mm, voorzien van hall sensoren + tandwielvertraging. Te combineren met diverse controllers

DC-Servo motor MD60-200W met geïntegreerde versterker, 24~70VDC, 3000 omw./min. @ 0.64Nm nominaal, as met spie, 16 bits encoder, communicatie RS232/CANopen.

DC-Servomotor

DC-Servo motor MD60-200W met geïntegreerde versterker, 24~70VDC, 3000 omw. / min. @ 0.64 Nm nominaal, as met spie, 16 bits encoder, incl. houdrem, communicatie RS232/CANopen.

DC Servomotor voor robotica, zorg, logistiek & indrustrie

DC-Servomotor


50W DC-Servo motor, 3000 RPM, laag massatraagheidsmoment, 16 bits magnetische encoder, as met spie.

Crouzet Borstelloze DC motor 80140, 12~48VDC, incl. sturing SMi21 (Positionering, Snelheid & koppel regeling) + planetaire vertraging PM52LN (low noise), i = 3,65:1

Borstelloze DC motor

Crouzet Borstelloze DC motor 80140, 12~48VDC, incl. sturing SMi21 (Positionering, Snelheid & koppel regeling) + planetaire vertraging PM52LN (low noise), i = 3,65:1

EZI Servo all_ Zilvertron_aandrijftechniek

Stappenmotor

Fastech stepper motoren van Nema 11 t/m Nema 34, voorzien met encoder, terugkoppeling, rem of vertraging, Wordt geleverd met bijpassende regelaar om uiterst nauwkeurig te kunnen positioneren.

Ons specialisme is het leveren en creëren van Mechatronica oplossingen in de business to business markt. Uw vraagstuk is onze uitdaging!

Alles begint met een idee...

Uw vraagstuk is onze uitdaging!

Wij zijn ook actief in andere sectoren

Zorg

Aandrijftechniek speelt een belangrijke rol in de agrarische sector om verschillende machines en apparatuur aan te drijven.

Robotics

Aandrijftechniek speelt een belangrijke rol in robotica omdat het de beweging van robots mogelijk maakt.

Toegangs-
techniek

Het kiezen van de juiste aandrijftechnische oplossing hangt af van de specifieke vereisten van de toepassing en de gewenste prestaties.

Transport & Logistiek

Aandrijftechniek wordt gebruikt in voertuigen zoals auto's, treinen, vrachtwagens en boten om deze voort te bewegen.

Automatisering

Aandrijftechniek voor automatisering omvat de technologieën en methoden die worden gebruikt om de beweging van machines en apparatuur te automatiseren.

Scroll naar boven