DC-motoren (gelijkstroommotor) en stappenmotoren

Technische ondersteuning

Maatwerk van A tot Z

Persoonlijk advies

Wij bieden diverse DC-motoren, ook wel een gelijkstroommotor genoemd, en stappenmotoren aan voor de business-to-businessmarkt. Beide motoren worden veel gebruikt bij diverse toepassingen. Welk type motor geschikt is voor uw toepassing is afhankelijk van de gewenste resultaten in de applicatie. Uiteraard adviseren wij u hier graag over.

Opzoek naar een asynchroon of synchroon motor?

Neem contact op voor de mogelijkheden Of ga direct naar onze producten

Een gelijkstroommotor voor uw industriële toepassing

Het prettige aan een gelijkstroommotor, oftewel DC motor, is dat deze vanwege de compacte bouw eenvoudig in kleine ruimtes in te bouwen is. Omdat de gelijkstroommotor gemakkelijk regelbaar is, is dit type motor ideaal voor allerlei toepassingen. In ons assortiment vindt u diverse soorten DC-motoren, waaronder borstelloze motoren, frameless motoren en gelijkstroommotoren met vertraging. Wij voorzien u graag van deskundig advies over ons aanbod, wanneer u op zoek bent naar losse componenten of interesse hebt in onze totaaloplossingen.

Stappenmotoren voor low - en high-end-oplossingen

De rotoren van stappenmotoren maken geen continu draaiende bewegingen, maar – zoals de naam wellicht doet vermoeden – kleine stapjes. De mechanische opbouw van de motor bepaalt hoe groot deze stappen zijn. Stappenmotoren hebben als belangrijkste eigenschap dat deze al vanaf stilstand een koppel leveren. Dit maakt dit type motor zeer geschikt voor bijvoorbeeld tandriemsystemen en verstelsystemen. U bestelt bij ons ook de geschikte aansturing voor uw stappenmotor. De controllers zijn ook beschikbaar met diverse soorten bussystemen. Denk hierbij aan CANopen, Ethernet en Modbus (RS485/RS232). Ook stappenmotoren met geïntegreerde controllers zijn verkrijgbaar.

Vraag eenvoudig online een offerte aan

Zilvertron heeft ruim 30 jaar ervaring op het gebied van kleine aandrijftechniek. Heeft u interesse in de aanschaf van een gelijkstroommotor of stappenmotoren voor uw bedrijf? Bekijk dan ons uitgebreide aanbod aan motoren en vraag een offerte aan. Wilt u graag meer informatie over onze producten? We staan vanuit onze locatie in Schoonhoven, in de buurt van Utrecht, in persoonlijk contact met u om u van passend advies te voorzien. Vraag vrijblijvend een offerte aan of neem contact met ons op. U bent welkom om te bellen naar +31 (0)182 305 045 of een e-mail te sturen naar sales@zilvertron.com. Schakel ons in bij uw innovatie en ervaar onze meerwaarde.