Wisselstroommotor (AC-Motor) kopen

testen

Een wisselstroommotor (AC) is een elektromotor die wordt aangesloten op een wisselspanning. Dit in tegenstelling tot een DC-motor, die op gelijkspanning wordt gevoed. Bovendien wordt onderscheid gemaakt in draaistroommotoren, die gevoed worden door een driefasenspanning en werken met een draaiveld en éénfasenmotoren (enkel fase), die gevoed worden door één fasestroom. Tevens kan men binnen de AC-motoren familie nog onderscheid maken tussen synchroon of as-synchroon. Wisselstroommotor kopen in Nederland doet u natuurlijk bij Zilvertron.

AC asynchroon motor van SPG geleverd door Zilvertron in Nederland
Technische ondersteuning
Maatwerk van A tot Z
Persoonlijk advies

U bent bij Zilvertron op de juiste plek indien u interesse heeft om een AC-motor of ook wisselstroommotor te kopen voor toepassingen in uw bedrijf. Kies de gewenste variant uit ons ruimte assortiment. Voldoet het product niet helemaal aan uw wensen? 

Dan bieden wij de mogelijkheid om het product aan te passen.

Op zoek naar een wisselstroommotor (AC motor)?

Voor vele toepassingen in uw bedrijf een geschikte AC-motor kopen bij ons in Nederland

ISG-3_SPG_shaded_pole_Zilvertron

AC-motoren worden ook wel wisselstroommotoren genoemd. Dit betekent dat een AC-motor wordt aangedreven door een wisselstroom als stroombron. Een duidelijk verschil met een DC-motor, aangezien dit type motor juist wordt aangedreven door gelijkstroom. Het is een veelgebruikt type motor in allerlei toepassingen. Zilvertron biedt u drie verschillende uitvoeringen van de AC-motor aan, namelijk asynchrone en synchrone motoren en spleetpoolmotoren (shaded-pole-motoren). Een asynchrone AC-motor, oftewel inductiemotor t/m 180W, is uiterst compact en als toepassing geschikt voor onder andere lopende banden en de aandrijving van pompen. De synchrone motor is vaak voorzien van tandwielreductie en wordt toegepast bij gasverstellingen of voerdoseringen. Tot slot is de spleetpoolmotor met name geschikt voor continu werkende apparaten, zoals kleine ventilatoren, roerwerken/mixers en kleine filters. U ziet: voor iedere toepassing binnen uw bedrijf in Nederland kunt u bij ons een geschikte AC-motor kopen.

Bekijk ons uitgebreide aanbod aan producten online

Zilvertron is gespecialiseerd in het leveren van maatwerk in de elektrische kleine aandrijftechniek. Wanneer u dus een toepassing wilt kopen voor een AC-motor in Nederland, zit u goed bij ons. Bekijk ons uitgebreide aanbod aan mechatronische toebehoren

Bent u benieuwd wat wij voor uw vraagstuk kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op! 

Bel naar +31 (0)182 305 045, stuur een e-mail naar sales@zilvertron.com of vul het contactformulier in. 

U kunt ook een afspraak maken voor een bezoek aan onze showroom in Schoonhoven, nabij Rotterdam. Wij staan graag in persoonlijk contact met u om uw wensen te bespreken.

S9140GSH-ECE-AC_motor_inductiemotor_SPG_Zilvertron
Scroll naar boven