Servomotoren

Bij industriële toepassingen, worden servomotoren vaak toegepast daar waar een aandrijving nauwkeurig, hoog dynamisch of heel compact moet zijn. Servo is afgeleid van het Latijnse Sclavus “Slav”, wat eigenlijk “Volgen” betekent. Een besturing geeft een commando, de versterker met motor (actuator) volgen dit op. De daadwerkelijke uitvoering wordt gecontroleerd via een terugkoppeling, veelal met behulp van een encoder, resolver of tacho achterop de motor.

Mogelijke keuzes bij servomotoren zijn o.a.: met of zonder rem, relatief of absoluut encoder, verschillende toerentallen, lage of juist hoge massatraagheid van de motor. Natuurlijk zijn er ook uitvoeringen met een geïntegreerde versterker. 

Daarnaast wordt er vaak een vertraging toegepast om het koppel te verhogen, toerental te verlagen en de massatraagheidsverhouding te verbeteren. In principe kan ieder type vertraging hiervoor ingezet worden: wormwiel, planetair, haaks.

Aandrijftechnische oplossingen voor uw innovatie en applicatie. Mechatronica expertise - AC Servo motor van Kinco geleverd door Zilvertorn.

Kom in contact met ons voor de juiste keuze van de motor voor uw toepassing

50W DC-Servo motor, 3000 RPM, laag massatraagheids moment, 16-bits magnetische encoder, as met spie.

Geen vertraging

24/48VDC, 110/230/400VAC, 1500/2000/3000/4000rpm, 100W t/m 5kW.

In lijn

Planetair, 1-, 2- of 3 traps, reductie verhoudingen van I: 3 t/m 300.

Aandrijftechnische oplossingen voor uw innovatie en applicatie. Mechatronica expertise - AC Servo motor van Kinco geleverd door Zilvertorn.

Co-axiaal

Planetair of wormreductor, 1- of 2 traps, reductie verhoudingen van I: 3 t/m 100.

Aaansturing voor stappenmotor Zilvertron van Kinco

Versterkers

MAAK KENNIS MET ONZE ONLINE SELECTIETOOL

U bent bij Zilvertron op de juiste plek indien u interesse heeft om een AC-motor of ook wisselstroommotor te kopen voor toepassingen in uw bedrijf. Kies de gewenste variant uit ons ruime assortiment. Voldoet het product niet helemaal aan uw wensen? Dan bieden wij de mogelijkheid om het product aan te passen.

Uw applicatie, onze aandrijving en besturing.

Scroll naar boven