Machinebouw event

Zilvertron op Machinebouw 2018

Bent u er ook bij?

Over het Machinebouw event

Op 6 december 2018 vindt de vijfde editie van het Machinebouw event plaats in 1931 Congrescentrum in Den Bosch. Het event biedt een sterk netwerk aan machinebouwers, OEM’ers en producerende bedrijven uit de Benelux.

Met een uitgebreid lezingenprogramma worden bezoekers geïnformeerd over thema’s zoals intelligente sensoren, datahandling, motion control, engineering, installatie optimalisatie, voorspellend machine onderhoud en bekabeling. De sprekers en deelnemers van dit event lieten in één dag zien hoe de grote diversiteit aan technologie benut kan worden door machinebouwers en eindgebruikers.

Op het machinebouw event zal Rene Jansen van Zilvertron B.V. ook een lezing houden over de integratie van IoT in motorcontrollers en PLC’s. Dit zal van 13.30 tot 13.55 zijn.

"Steeds meer onderdelen wil men op het internet kunnen aansluiten. De time to market wordt steeds korter en de functionaliteit is/wordt vaak op het laatste moment pas bekend of zelfs tijdens installatie pas gedefinieerd. Qua efficiency (tijdwinst!) zijn updates van het programma en diagnose op afstand zeer wenselijk. Er zijn steeds meer devices die dit kunnen, maar er is ook nog een groot deel die deze functie nog niet hebben. 

Daarom investeert Zilvertron op dit moment in een ontwikkeling van een meer toepasbare (low-cost) Internet naar USART/RS232/RS485 converter met switch/hub functie en gebruikmakend van een beveiligd protocol. Hierdoor kunnen de meeste van onze eigen ontwikkelde controllers, klant specifiek ontwikkelde controllers maar ook van derden, via het internet benaderd worden."
Rene Jansen.