Dc motoren

Een gelijkstroommotor is een motor waarin elektrische energie afkomstig van een gelijkstroom wordt omgezet in mechanische energie. De eerste gelijkstroom motor, in het Engels ook wel Direct Current (DC) motor genoemd, was rond de jaren 30-40 van de 19e eeuw ontwikkeld.

De belangrijkste eigenschap van een DC-motor, ook wel gelijkstroommotor, is dat de snelheid waarmee de motor draait makkelijk geregeld kan worden. DC motoren zijn dan ook geschikt als ‘regelbare’ elektrische aandrijving.

dc motoren zilvertron
Technische ondersteuning
Maatwerk van A tot Z
Persoonlijk advies

Wanneer u DC-motoren wilt bestellen, zit u goed bij Zilvertron in Schoonhoven, nabij Rotterdam. Wij bieden diverse DC-motoren (ook wel gelijkstroommotor genoemd) en stappenmotoren aan voor de business-to-businessmarkt. Beide motoren worden veel gebruikt bij toepassingen. Welk type motoren geschikt zijn om te bestellen voor uw toepassing, is volledig afhankelijk van de gewenste resultaten in de applicatie van uw bedrijf.

Uiteraard adviseren wij u hier graag over.

Op zoek naar Dc-motoren of een klein dc-motortje?

Kies uit verschillende soorten DC motoren die u kunt bestellen

DC motoren

Wanneer u DC-motoren gaat bestellen, kiest u tussen een borstelhoudende of borstelloze variant. Waar een borstelhoudende DC-motor de windingen op de motor heeft, zijn de windingen bij een borstelloze DC-motor op de behuizing of stator gevestigd en de magneten op de rotor. Het voordeel hiervan is dat de motor geen koolborstels nodig heeft.  Het voordeel is: lange levensduur, meer vermogen binnen kleinere volume, EMC vriendelijker. Nadeel echter is dat er altijd een geschikte drive/controller benodigd is.

U kunt tevens een elektromotor met planetaire vertraging kopen. Deze vertragingen zijn eveneens los verkrijgbaar. Weet u niet welke elektromotor u nodig heeft voor uw toepassing? Wij staan voor u klaar met passend advies om de juiste elektromotor voor u te selecteren.

Neem nu contact met ons op voor meer informatie

Zilvertron in Schoonhoven, nabij Rotterdam, is gespecialiseerd in het leveren van maatwerk van elektrische kleine aandrijftechniek. We bieden u graag een maatwerkoplossing aan voor de Dc-motoren die u gaat bestellen. 

Bekijk onze motoren online en vraag een offerte aan of neem contact met ons op door te bellen naar +31 (0)182 305 045. U kunt ook een e-mail sturen naar sales@zilvertron.com of het contactformulier invullen. We staan graag voor u klaar!

DC motor borstel van gear to go geleverd door Zilvertron
Scroll naar boven