Versterkers en controllers

Verschillende motoren vragen verschillende wijze van aansturing. Uiteraard is dit ook geheel afhankelijk van de toepassing. De ene keer hoeft wellicht alleen de snelheid geregeld te worden en bij een andere toepassing moet er wellicht volautomatisch handelingen worden verricht en gemonitord? Hiervoor heeft Zilvertron een groot scala aan versterkers, controllers maar ook mini PLC’s in het leveringspakket. Zowel op gebied van de Low End tot High End oplossingen. Hiermee kunnen wij voor de meeste toepassingen een passende oplossing bieden. Is er geen standaard oplossing?! Dan hebben wij voor seriematige projecten de mogelijkheid om zelf, volgens klantwens, een sturing te ontwikkelen en produceren. Waar nodig inclusief software.

DC Versterkers

Voor de aansturing van gelijkstroommotoren zijn verschillende mogelijkheden, wederom afhankelijk van de toepassing en het type motor (borstelhoudend of borstelloos). Dan belangrijk te weten, is het een Low End of High End toepassing. Is het met terugkoppeling (Closed Loop) of zonder terugkoppeling (Open Loop). Bij een terugkoppeling kunt u denken aan een encoder of tacho. Samen met de basis gegevens als spanning en stroom kan wellicht al een keuze bepaald worden.

Stappenmotor Versterkers

Deze versterkers zijn er in Unipolaire uitvoering of Bipolaire uitvoering. In geval van Unipolair loopt de stroom door de stator wikkeling in dezelfde richting. In geval van Bipolair loopt de stroom in twee richtingen. Verschillende standaard uitvoeringen zijn hierin leverbaar. Ook hier geldt dat Zilvertron zowel op gebied van de Low End tot High End oplossingen kan bieden. De systemen van Fastech worden in combinatie met de motor geleverd. De controller kan via RS485 worden aangestuurd ofwel via digitale ingangen en uitgangen (I/O). Het is bij deze controllers mogelijk intern een programma te schrijven op basis van motionregels. Deze regels zijn aan te sturen via de I/O welke bijvoorbeeld door knoppen of PLC worden aangestuurd.

BUS Systemen

Een trend op het gebied van automatisering is het toepassen van Bussystemen. Hiermee wordt centrale aansturing bevorderd en vereenvoudigd, dit door middel van het koppelen / doorlinken van Interfaces via een ringleiding. In het leveringspakket van Zilvertron zijn verschillende typen versterkers en controllers aanwezig, welke voorzien zijn van allerlei Bussystemen. Ook hier geldt van Low End tot High End oplossingen. Denk bijvoorbeeld aan RS232, RS485, Ethernet, CANopen, EtherCAT, Profibus-DP, Modbus, CC-link, DeviceNet etc.

Controllers

PLC’S

Een Programmable Logic Controller (PLC, programmeerbare logische eenheid) is een elektronisch apparaat met een microprocessor die op basis van de informatie / software op zijn diverse ingangen, zijn uitgangen aanstuurt. Wij hebben hiervoor de Millenium 3 PLC’s van Crouzet in ons leveringprogramma. Uitbreidingsmogelijkheden: De vele standaard uitvoeringen zijn uit te breiden met standaard toebehoren, denk hierbij aan uitbreiding van analoge en/of digitale in- en uitgangen (I/O), communicatie uitbreiding (Modbus, Ethernet, GSM-modem), oplossingen voor de controle van druk, niveaus, vermogen, uitgebreid gamma voedingen, afzonderlijk beeldscherm / toetsenbord. Programmeerbaar in zowel ladder als FBD/Grafcet (Function Block Diagram, ofwel visuele functieblokken). Een bibliotheek met basis als ook specifieke functieblokken is beschikbaar. Toepassingen: industrie (verpakkingsmachines, houtbewerking machines, transportbanden, spuitgietmachines etc.).

Klant specifieke PCB’S

Is er geen standaard oplossing?! Dan hebben wij voor seriematige projecten de mogelijkheid om zelf, volgens klantwens, een sturing te ontwikkelen en produceren. Waar nodig inclusief software. Ook niet aandrijftechnisch gerelateerde applicaties behoren tot de mogelijkheden.