Toebehoren

Naast een ruim scala aan motoren en versterkers/controllers levert Zilvertron diverse aanvullende toebehoren zoals:

Onderstaand meer informatie over Universele encoders, AC-DC voedingen en flexibele as koppelingen.

Aandrijftechniek Mechatronica Zilvertron

Encoders

Een veel voorkomend type encoder bij kleinere DC motoren is de incremental rotary encoder. Hierin levert Zilvertron een universele encoder waarvan de resolutie instelbaar is door middel van DIP switches. De reeks van 16 te selecteren resoluties loopt van 48 tot 2048 pulsen per omwenteling (ppo ofwel ppr). Standaard TTL voltage output met een A, B en Z (index) signaal. Standaard is een aansluitkabel incl. connector leverbaar met een lengte van 1.8 meter. De encoder is eenvoudig te monteren, de montage tools worden standaard meegeleverd in de verpakking. De encoder is te monteren op 9 verschillende as diameters (2 – 8 mm).

AC- en DC- Voeding

Voor gevallen waar bijvoorbeeld geen DC voedingsbron voor handen is levert Zilvertron standaard compacte geschakelde AC-DC voedingen. De ingangsspanning is 230VAC (omschakelbaar naar 115VAC). De standaard uitgangsspanning 24VDC (gelijkspanning) met vermogens van 40W, 60W, 100W, 150W en 300W. Ook een 12VDC en 48VDC versie zijn leverbaar.

Flexibele Askoppeling

Waar sprake is van asuitlijning wordt in veel gevallen gebruikgemaakt van flexibele askoppelingen, om uitlijnfouten te corrigeren. De keuze van het type koppeling is afhankelijk van om welke type uitlijning het gaat in de toepassing. Het kan gaan om parallel, hoek of axiale uitlijning en om belasting door trilling. Wij nemen graag de gewenste specificaties met u door om een passende selectie askoppelingen te kunnen maken.

Zilvertron B.V. levert ook producten zoals universele encoders en voedingen voor uw toepassing!