Aansturing met een gelijkstroommotor

testen

Een gelijkstroommotor is een motor waarin elektrische energie, in de vorm van een gelijkstroom, omgezet wordt in mechanische energie. De werking berust op de lorentzkracht die een stroomvoerende geleider ondervindt in een magnetisch veld.

Gelijkstroommotor met vertraging?
Technische ondersteuning
Maatwerk van A tot Z
Persoonlijk advies

In industriële toepassingen wordt er veel gebruikgemaakt van een aansturing met een gelijkstroommotor, ook wel een DC-motor genoemd. Waarom? Omdat een gelijkstroom elektromotor eenvoudig regelbaar is en veelal compact zijn, waardoor ze ook makkelijk in kleinere ruimtes zijn in te bouwen. Zilvertron heeft ruim 30 jaar ervaring in de fijnmechanische aandrijftechniek voor de business-to-businessmarkt. Voor een op maat geproduceerde gelijkstroom elektromotor met vertraging van hoogwaardige kwaliteit moet u daarom bij ons zijn.

Op zoek naar een gelijkstroommotor?

Aansturing van een DC-motor middels een gelijkstroommotor

Aansturing gelijksroommotor zilvertron.

Een gelijkstroommotor is een motor waarin elektrische energie, in de vorm van een gelijkstroom, omgezet wordt in mechanische energie met behulp van de lorentzkracht. De gelijkstroom elektromotor is de meest gebruikte motor voor aansturing. Bij ons vindt u veel verschillende uitvoeringen van de elektromotor voor gelijkstroom. Denk hierbij aan: borstelhoudende, borstelloos, frameless. Ook zijn combinaties mogelijk met tandwielvertragingen, wormwielvertragingen en bijvoorbeeld planetaire vertragingen. Geheel afhankelijk van de gewenste resultaten in de applicatie, kiest u de juiste aansturing middels de gelijkstroommotor die u wenst. Zowel onze AC-motoren als DC-motoren zijn daarnaast optioneel verkrijgbaar in combinatie met een vertragingskast. Als specialist in het leveren van maatwerk in de elektrische kleine aandrijftechniek staan we uiteraard ook klaar om een totaaloplossing te bieden voor uw applicatie, zoals voor de aansturing met gelijkstroommotor.

Schakel onze expertise en service nu in

Wilt u een elektromotor voor gelijkstroom kopen of zoekt u een gelijkstroommotor voor de aansturing? Heeft u daarbij interesse in maatwerk of toebehoren? Bekijk onze producten op de website en vraag een offerte aan of neem contact met ons op voor meer informatie. Hiervoor belt u naar +31 (0)182 305 045, stuurt u een e-mail naar sales@zilvertron.com of vult u het contactformulier in. Daarnaast verwelkomen wij u graag op onze bedrijfslocatie in Schoonhoven, nabij Rotterdam. Plan daarom gerust een afspraak in om, onder het genot van een kop koffie, uw applicatie te bespreken.

Gelijkstroommotor met vertraging?
Scroll naar boven