Een asynchroon of synchroon motor?

testen

De keuze tussen een asynchrone of synchrone motor hangt af van de specifieke toepassing en de vereisten van de motor, zoals snelheid, efficiëntie en belasting. Asynchrone motoren zijn over het algemeen geschikt voor toepassingen waarbij de belasting kan variëren en waarbij geen strikte precisie vereist is. Synchrone motoren zijn geschikt voor toepassingen waarbij een constante snelheid vereist is en waarbij precisie belangrijk is.

S6I06GXCE + S6DA9B AC asynchroon
Technische ondersteuning
Maatwerk van A tot Z
Persoonlijk advies

Wilt u een asynchroon of synchroon motor bestellen voor industriële toepassingen binnen uw bedrijf? Bij ons vindt u deze typen motoren van hoogwaardige kwaliteit. Wij staan voor ieder mechatronisch of aandrijftechnisch vraagstuk voor u klaar: of u nu op zoek bent naar losse componenten of een totaaloplossing. Met meer dan 30 jaar ervaring in het vak weten we u altijd van passend en deskundig advies te voorzien!

Dan bieden wij de mogelijkheid om het product aan te passen.

Asynchroon of synchroon motor: Welke moet je gebruiken?

Een asynchroon of een synchroon motor bestellen: wat is het verschil?

ISG-3_SPG_shaded_pole_Zilvertron

Zowel de asynchroon als de synchroon motor die u kunt bestellen, vallen onder de serie AC-motoren, ook wel wisselstroommotoren genoemd. Beide soorten hebben een lange levensduur, een compacte vorm en maken weinig geluid. In tegenstelling tot de asynchrone motor draait de synchrone motor die u kunt bestellen simultaan met het opgewekte draaiveld in de stator. De frequentie van het wisselstroomnet bepaalt de hoeveelheid toeren. Een motor die asynchroon roteert, wordt onder andere toegepast bij lopende banden en roerwerken, terwijl een motor die synchroon roteert gebruikt wordt bij bijvoorbeeld gasverstellingen en voerdoseringen. Wij adviseren u als specialist in fijnmechanische aandrijftechniek graag over de geschikte motor voor uw toepassing. Zo weet u zeker dat u de juiste asynchroon of synchroon motor gaat

Bekijk ons uitgebreide aanbod aan producten online

Zilvertron is gespecialiseerd in het leveren van maatwerk in de elektrische kleine aandrijftechniek. Wanneer u dus een toepassing wilt kopen voor een AC-motor in Nederland, zit u goed bij ons. Bekijk ons uitgebreide aanbod aan mechatronische toebehoren

Bent u benieuwd wat wij voor uw vraagstuk kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op! 

Bel naar +31 (0)182 305 045, stuur een e-mail naar sales@zilvertron.com of vul het contactformulier in. 

U kunt ook een afspraak maken voor een bezoek aan onze showroom in Schoonhoven, nabij Rotterdam. Wij staan graag in persoonlijk contact met u om uw wensen te bespreken.

S9140GSH-ECE-AC_motor_inductiemotor_SPG_Zilvertron
Scroll naar boven