Een asynchroon of synchroon motor

Technische ondersteuning

Maatwerk van A tot Z

Persoonlijk advies

Wilt u een asynchroon of synchroon motor bestellen voor industriële toepassingen binnen uw bedrijf? Bij ons vindt u deze typen motoren van hoogwaardige kwaliteit. Wij staan voor ieder mechatronisch of aandrijftechnisch vraagstuk voor u klaar: of u nu op zoek bent naar losse componenten of een totaaloplossing. Met meer dan 30 jaar ervaring in het vak weten we u altijd van passend en deskundig advies te voorzien!

Opzoek naar een asynchroon of synchroon motor?

Neem contact op voor de mogelijkheden Of ga direct naar onze producten

Een asynchroon of een synchroon motor bestellen: wat is het verschil?

Zowel de asynchroon als de synchroon motor die u kunt bestellen, vallen onder de serie AC-motoren, ook wel wisselstroommotoren genoemd. Beide soorten hebben een lange levensduur, een compacte vorm en maken weinig geluid. In tegenstelling tot de asynchrone motor draait de synchrone motor die u kunt bestellen simultaan met het opgewekte draaiveld in de stator. De frequentie van het wisselstroomnet bepaalt de hoeveelheid toeren. Een motor die asynchroon roteert, wordt onder andere toegepast bij lopende banden en roerwerken, terwijl een motor die synchroon roteert gebruikt wordt bij bijvoorbeeld gasverstellingen en voerdoseringen. Wij adviseren u als specialist in fijnmechanische aandrijftechniek graag over de geschikte motor voor uw toepassing. Zo weet u zeker dat u de juiste asynchroon of synchroon motor gaat.

Bekijk ons aanbod en vraag een offerte aan

Of u nu op zoek bent naar een asynchroon of synchroon motor om te bestellen of interesse heeft in mechatronische toebehoren: wij helpen u vanuit onze locatie in Schoonhoven, nabij Rotterdam, graag met persoonlijk advies. Bekijk ons uitgebreide assortiment aan mechatronische toebehoren en vraag vrijblijvend een offerte aan. Neem contact met ons op voor meer informatie. Bel naar +31 (0)182 305 045, stuur een e-mail naar sales@zilvertron.com of vul het contactformulier in. We staan graag voor u klaar met advies tijdens het bestellen van een synchroon of asynchroon motor.