Aansturing van een stappenmotor

testen

In de basis is de aansturing van een stappenmotor relatief eenvoudig. De applicatie bepaald echter hoe nauwkeurig men dit wenst. Dit bepaalt mede de kwaliteit en de prijsklasse van de stappenmotor aansturing. Ook moeten we in acht nemen de manier van aansturen. Bijvoorbeeld d.m.v. PULS/DIR of via een bussyteem (CANopen, RS485, DeviceNet, enz.) Daarnaast is het ook van belang of men terugkoppeling wenst, om zeker te weten of de motor aankomt op de gewenste positie.
Voor alle hierboven beschreven opties en/of combinaties heeft Zilvertron een passende oplossing.

Aaansturing voor stappenmotor Zilvertron van Kinco
Technische ondersteuning
Maatwerk van A tot Z
Persoonlijk advies

De aansturing van een stappenmotor hangt af van de toepassing waar deze motor voor wordt gebruikt. Zilvertron heeft een groot aanbod aan versterkers die de aansturing van uw motor regelen. Wij bieden u een totaaloplossing aan, zodat uw motor op de juiste manier wordt aangestuurd. Met meer dan 30 jaar ervaring in het vak weten we u altijd van passend advies en de juiste producten te voorzien.

Opzoek naar een aansturing van een stappenmotor?

De juiste aansturing voor de stappenmotor voor uw toepassing

Fastech-EtherCAT_Zilvertron Motorcontroller

In ons aanbod versterkers en controllers vindt u diverse versterkers die de aansturing van een stappenmotor verzorgen. Deze versterkers zijn verkrijgbaar in twee uitvoeringen, namelijk met en zonder encoder terugkoppeling.

U vindt bij ons diverse standaarduitvoeringen van deze varianten, maar we bieden u ook low-end – en high-end-totaaloplossingen. In het leveringspakket van Zilvertron zijn verschillende typen versterkers en controllers aanwezig, welke voorzien zijn van allerlei Bussystemen. Denk bijvoorbeeld aan RS232, RS485 (Modbus), Ethernet, CANopen, EtherCAT, Profibus-DP, et cetera. Zowel open-loop als ook closed-loop. Wij adviseren u hier graag over.

Bekijk onze producten en vraag een offerte aan

Bent u op zoek naar een geschikte aansturing voor een stappenmotor, voor een toepassing binnen uw bedrijf? Schakel dan Zilvertron in, dé specialist waar u mechatronica en aandrijftechnische producten kunt kopen voor de business-to-businessmarkt. 

Bekijk ons uitgebreide aanbod in de webshop. Wij staan graag in persoonlijk contact met u om u te adviseren over het maatwerk voor uw toepassing. 

Bel daarom naar +31 (0)182 305 045, stuur een e-mail naar sales@zilvertron.com of vul het contactformulier in. Daarnaast bent u van harte welkom in onze showroom in Schoonhoven, nabij Rotterdam om uw applicatie met ons te bespreken.

Zilvertron_Fastech_EZI_stepper - stappenmotor
Scroll naar boven